Bugtens Begravelsesforretning

Ikke medlem af folkekirken

Er du ikke medlem af folkekirken, har man som udgangspunkt ret til en plads på kirkegården, men ikke adgang til at have en præst til stede ved deres begravelse/bisættelse.
Nogle præster vælger til trods for udmeldelsen, at medvirke til en kirkelig højtidelighed ud fra hensynet til de pårørende.
Vi vil opfordre folk, der ikke er medlem af folkekirken, til i forvejen at tage en snak med deres pårørende om valg og ønsker i forbindelse med begravelsen/bisættelsen.

Borgerlig begravelse

Hvis afdøde ikke ønskede en præst til sin begravelse/bisættelse, kan bedemanden foretage en borgerlig begravelse.
Man holder bisættelsen eller begravelsen i et kapel, hvis afdøde ikke var medlem af folkekirken og ikke ønskede en kirkelig handling, kan man holde det i et kapel. Det er gratis at holde ceremonien i sygehusenes kapeller, men ved andre kapeller kan der være pålagt en udgift for at leje lokalet. Man kan leje kapellerne i en halv time og nogle steder er der mulighed for at leje dobbelt tid.

Kremering

Hvis afdøde skal kremeres/brandes umiddelbart efter, så kører vi til det krematorie, der betaler sig bedst. Der er ingen krematorier der har ens pris, så nogle gange er det billigere, at køre lidt længere. Vi sørger altid for at gøre det billigst muligt for vores kunder.
Vi anbefaler dig også at læse disse sider.

Læs mere om: Hvad man skal gøre ved dødsfald

Læs mere om: Andre trosretninger/religioner

Scroll til toppen