Bisættelse

En bisættelse kræver at der er styr på mange detaljer. Lad os hjælpe når I har mistet en af jeres nærmesteNår I mister en af jeres nærmeste, skal I tage stilling til, om den afdøde skal bisættes eller begraves. Til en begravelse bliver den afdøde jordfæstet, og til en bisættelse bliver den afdøde kremeret.

Når I skal beslutte det, råder vi jer til at følge den afdødes ønsker. Sådan ønsker kan man skrive ned i dokumentet ”min sidste vilje”; og dokumentet kan fås ved henvendelse til bedemanden. Hvis den afdøde ikke har afgivet nogle ønsker, er det op til de pårørende at træffe beslutningen.

En bisættelse kan enten finde sted i en kirke eller i et kapel. Kisten bliver enten bliver båret ud til rustvognen fra kirken, eller begravelses-deltagerne forlader kisten efter bisættelsen.

Når den pårørende er blevet kremeret, bliver urnen bragt til kirkegården, hvor den nedsænkes i jorden. Her der igen mulighed for at de pårørende samles for at minde den afdøde. Der er dog nogle kirkegårde, hvor man ikke kan være med, hvis afdøde skal ned i graven til de ukendte.


Få den hjælp I har behov for ved en bisættelse

Alt det praktiske der skal være styr på omkring en bisættelse, vil vi gerne hjælpe jer, der er pårørende med. Vi hjælper med at skabe kontakt til kirken og præsten samt anmelde dødsfaldet til begravelsesmyndigheden. Vi koordinerer gerne de ønsker, som de pårørende må have til blandt andet blomsterhandleren og stenhuggeren. Vi står også for at udsmykke kirke og kapel.

Når vi hjælper jer med alt det praktiske omkring en bisættelse, er det vigtigt for os, at I føler jer trygge under hele forløbet og selve bisættelsen. I skal på intet tidspunkt være i tvivl om, at højtideligheden ved en bisættelse forløber præcis, som det er planlagt. Vi sørger for hele tiden at stå til rådighed, så I kan kontakte os, hvis I har nogle spørgsmål eller brug for hjælpe med noget. Det skal være sådan, at I som pårørende skal føle, at I er i trygge hænder og at I kan overlade hele ansvaret til os.

Kontakt os på 56 14 56 63 og få den hjælp I har behov for, i den svære tid efter, at have mistet en der stod jer nær.