Ikke medlem af folkekirken

Som ikke medlem af folkekirken, har man som udgangspunkt ret til en plads på kirkegården, men ikke adgang til at have en præst til stede ved deres begravelse/bisættelse.

Nogle præster vælger til trods for udmeldelsen at medvirke til en kirkelig højtidelighed ud fra hensynet til de pårørende.

Vi vil opfordre folk der ikke er medlem af folkekirken, til i forvejen at tage en snak med deres pårørende om valg og ønsker i forbindelse med begravelsen/bisættelsen.

Borgerlig begravelse eller Bisættelse

Hvis afdøde ikke ønskede en præst til sin begravelse/bisættelse, kan bedemanden foretage en borgerlig begravelse.

Man holde bisættelsen eller begravelsen i disse forskellige kapeller, hvis afdøde ikke var medlem af folkekirken og ikke ønsker en kirkelig handling kan man holde det i et kapel. Det er gratis at holde ceremonien i Sygehusets kapeller, mens andre kapeller kan der være pålagt en udgift for at leje lokalet. Man kan leje kapellerne i en halv time og nogle steder er der mulighed for at leje dobbelt tid.

Her er en liste over forskellige kapeller:

Køge kapel, find vej her

Køge Sygehus/Sjælland Universitets Hospital Kapel, find vej her

 Roskilde Hospitals kapel, find vej her

Østre kirkegård kapel i Roskilde, find vej her

Glostrup Sygehus/Rigshospitalet Glostrup, find vej her

Glostrup krematorie kapel, find vej her

Herlev sygehus kapel.

 

Hvis afdøde direkte skal kremeres/brandes, så kører vi til det krematorie der betaler sig bedst. Der er ingen krematorier der har ens pris, så nogle gange er det billige, at kører lidt længere. Vi sørger altid for at gøre det billigst muligt for vores kunder.

Vi anbefaler dig også at læse disse sider.

Læs mere om: Hvad man skal gøre ved dødsfald

Læs mere om: Andre trosretninger/religioner