Dødsfald i udlandet

udland, transportSker et dødsfald i udlandet, er det de lokale myndigheder, der udfylder dødsattesten.

Som regel er det den lokale bedemand, der ordner de officielle papir. Han kontakter enten den danske ambassade eller konsulat.

Ambassaden eller konsulatet kan hjælpe pårørende med råd og vejledning i forbindelse med evt. hjemtransport af kiste eller urne.

Transport til Danmark

Hvis afdøde ønsker en højtidelighed i Danmark, så er det vigtigt, at hjemtransporten af afdøde sker efter de danske regler.

Vi sikrer i samarbejde med den lokale bedemand, at hjemtransporten af den afdøde sker ukompliceret, nænsomt og sikkert.

Ankomst til Danmark

Ved ankomsten til Danmark tilrettelægger vi sammen med familien en begravelse eller bisættelse. Som en del af begravelsen sørger vi for at informere de respektive myndigheder i Danmark om dødsfaldet.

Det kan være dyrt at få en afdød hjem i kiste. Derfor er der også mulighed for at vælge en ligbrænding i det pågældende land – for senere at få urnen sendt til Danmark. Vi kan også vejlede herom.

Vær opmærksom på, at udenlandske kister ofte ikke kan bruges i Danmark af miljøhensyn.

Hvis man er på et ferieophold eller på et andet kortere ophold i udlandet, kan man tegne en forsikring, som omfatter hjemsendelse af kiste eller urne ved dødsfald. Kontakt rejsebureauet eller dit forsikringsselskab for yderligere oplysninger om rejseforsikring.

Dødsfald i Danmark

Hvis et dødsfald sker i Danmark, og det er afdødes ønske at blive begravet i sit hjemland, kan vi hjælpe. Bugtens Begravelsesforretning er uddannet til at ordne alle de praktiske og formelle ting i forbindelse med begravelsen. Det gælder fx balsamering, ligpas, transport til lufthavnen samt alle øvrige nødvendige dokumenter på hjemlandets sprog. De kan trygt overlade opgaven til os, uanset om afdødes sidste rejse sker med bil eller fly til hjemlandet.

Hvis dødsfaldet er sket i i Danmark, så læs mere her om hvornår man skal kontakte bedemanden.